Ensimmäinen postaus. Kirjoittelen tässä samalla itselle muistiin, että mikä tämän sivuston ja blogin tarkoitus on. Ensinnäkin on sanottava että olen lähes pakonomainen SEO-optimoija. Harrastuksesta, onnistumisista ja verkkokauppojen jääkiekkomailaisten nousukäyrien näkeminen vain lisäsi vettä myllyyn aikanaan. Luen päivittäin hakukoneoptimointiin liittyviä tuoreita käänteitä ja arvioita, sen lisäksi että optimoin ja kokeilen itse kokoajan niin paljon kuin pystyn. WordPress ja WooCommerce hommia on nyt viisi vuotta tehty välillä sivutyönä ja välillä päätyönä pelkän puskaradion markkinavoimin. Minulla ei siis koskaan ole ollut omaa julkista sivua ennen tätä sivustoa. Toki olen rakentanut myös valtavia verkkokauppoja täysin nollasta sinne Googlen kärkeen yksinkin joten ei tämä taipumus pelkästään sen SEO:n ympärillä pyöri vaan muutakin osataan kyllä tehdä. Jotain asiakkaiden sivustoja on jäänyt myös ylläpitoon / hostaukseen meidän palvelimille ns. täyden palvelun hoitoon.

Olin 10 vuotias vuonna 1999 kun koodasin ensimmäisen toimivan koodinpätkän – jossa auto liikkui näppäimistöstä – Microsoftin Visual Basiciin. Opin tuon pätkän vain seuraamalla vierestä kun vanhempani kouluttautui alalle. Voisi siis sanoa että äidinmaidosta lähti it-taipumus jo liikkeelle.

Sivuston tarkoitus

Tätä sivustoa minulla ei ole tarkoitus hinkata Googlen kärkeen tai saada 100% kaikkiin suorituskykymittauksiin. Tästä ei myöskään tule tietopankkia varsinaisesti kuten useimmat hakukonenikkarit näyttää tehneen – eli optimoineet kilpaa omaa markkinointisivustoaan. Ulkoasukin tulee jäämään aika kliiniksi ilman mitään tuoreita villityksiä ja glittereitä. Minä sen sijaan teen poikkeavasti ja aion linkata tänne sivustolle suomeksi jo hyvin tehtyjä WordPress- ja SEO-oppaita. Hakukoneoppaita näyttää Suomestakin löytyvän varsin kattavasti ja niistä monet mielestäni taidokkaasti tehty. Ilokseni olen myös huomannut että aika paljon sivustoja on aktiivisena, harvat ovat jämähtäneet vuosien taakse. Toki en jaksanut selata kuin keskeisillä hakusanoilla suomeksi 20 sivua taaksepäin. Saatan referoida joitain näistä sivustoista ja olenkin jo listannut ensimmäisiä sivuston footeriin.

Tällä sivustolla ja blogilla on siis kolme päätarkoitusta:

Kirjoitan suomeksi vähintään viikoittain maailmalta päivittäin lukemiani SEO-painotteisia uutisia ja muutoksia hakukoneoptimointiin liittyen, aika vapaasti koottuna ja suomeksi vapaasti käännettynä lähteineen. Näin pysyn itse koko ajan ns. aallonharjalla tällä alalla ja opin samalla paremmin uusimmat tekniikat sillä luettu ja käännetty sekä vielä blogiin kirjoitettu teksti ja faktat jäävät tutkitusti paremmin mieleen.

Toinen ajatus on todella yhdistää jo valmiiksi suomeksi olevia mainioita hakukoneoptimointiin, WordPressiin sekä WooCommerceen ja näiden virittämiseen painottuvia sivustoja ja koota niitä tänne yhden sivuston alle. Tulen myös nostamaan esille mielenkiintoisia työkaluja, palveluita, lisäosia sekä yhteistyökumppaneita joita on matkan varrella kertynyt jo aika mukavasti työkalupakkiin. Olen n. 200 alan ammattilaisen verkostossa itse kiinni joten mitä tahansa apua on kyllä aina käden ulottuvilla.

Kolmas tarkoitus on tarjota suomalaiselle SEO-ammattikunnalle paikka josta voi halutessaan lueskella tasaiseen tahtiin tuoreita avainuutisia postauksien muodossa aihepiiriin liittyen. Joten kolleegat jos kiinnostus herää niin voitte lukea uusimpia postauksia vaikkapa somen kautta kunhan virittelen vielä automatiikan niiltäosin kuntoon. Linkkejä on jo Footerissa ja lisäilen tarpeen tullen kanavia lisää. Jätän sivustolle myös kommentointi mahdollisuuuden tavalla tai toisella päälle joten täälläkin voi seurailla ja kommentoida sekä mahdollisesti kehittää sivuston suuntaa.

Työtarjoukset ja yhteydenotot

Jos tämän kaiken sivutuotteena tulee joskus jokin työkeikkaa meille niin ei sekään haittaa, mutta ainakin nyt on kuukausiksi kalenterit täynnä. Yhteistöiden, tarjouspyyntöjen tai minkä tahansa asian kanssa saa tietysti siitä huolimatta olla yhdeydessä. Vastaillaan huonosti puhelimeen koska keskitymme töihin, mutta akuutissa hädässä voi kokeilla pirauttaa vaikka useamman kerran peräkkäin.

Yleisesti WhatsApp toiminee yhteydenottoihin kaikista parhaiten.

Vuosi vaihtuu tunnin kuluttua joten Hyvää Uutta Vuotta 2023!

Niko / WP-Admin.fi